3 Pakej Katering 100 – 900 Pax Paling Murah di Shah Alam

Saya tahu anda berada di sini kerana tertarik dengan Pakej Katering Murah kami. Tapi sebenarnya…

Tak ada satu pun Pakej Katering Paling Murah kat Shah Alam di sini

Terkejut? Ya memang betul… Ini bukan gimik. Serius bukan. Memang pakej katering kami adalah yang paling mahal sekali kat Shah Alam. Tapi yang peliknya :

Lebih 300+ pelanggan katering saya pun rasa tertipu

Bukan anda je tapi ramai lagi yang rasa tertipu. Bila nampak je pakej katering murah kat Google, terus ramailah yang call dan Whatsapp. Nak jadi cerita, ada seorang pelanggan saya ni terus set temujanji untuk datang Food Tasting.

Waktu ni dia ‘still’ rasa servis katering kamilah yang PALING MURAH kat Shah Alam.

Sampailah hari dia datang untuk Food Tasting. Jauh rupanya pejabat Raja Briyani Catering. Ingatkan kat Shah Alam rupanya jauh kat Kajang.

Lepas je duduk, dia terus capai sudu. Mungkin lapar punya pasal, pelanggan saya tu terus jamah Nasi Briyani.

Kemudian…

Belum sempat nak telan, tiba-tiba dahi mula berkerut. Seolah-olah ada yang tak kena…

Saya masih ingat lagi riak muka dia waktu tu. Dia sambung kunyah dan kunyah lagi sebelum telan. Masih terdiam lagi tanpa suara…

Seminit kemudian, barulah dia buka mulut…

“Encik, saya dah cuba masakan 2-3 katerer sebelum ni. Tapi, masakan ni yang PALING SEDAP pernah saya rasa. Betul Encik tak tipu!”

“Nasi cukup rasa rempah semua.. Rasa gebu sebijik-sebijik dalam mulut. Tak lembik. Lauk daging pun sedap sangat! Tak liat. Isi lembut jer..”

Tepat jangkaan saya. Pelanggan-pelanggan yang pernah datang sebelum ni pun macam tu juga. Lepas cuba je masakan kami, terus tak berhenti memuji.

Tapi, dia tak tau lagi harga pakej katering kami yang sebenar. Lalu…

Tibalah masa saya dedahkan harga pakej katering ‘PALING MURAH’…

Sambil tunggu pelanggan saya habiskan makanan, saya mula buka mulut untuk jelaskan pakej sebenar katering kami. Satu-satu saya ‘explain’ supaya tak timbul salah faham.

Saya pun cuba yakinkan yang pakej katering kami adalah yang paling murah sekali kat Shah Alam. Belum sempat saya habiskan kata-kata…

Tiba-tiba, pelanggan saya terus bersuara :

“Apa yang murahnya?? Ini MAHAL Encik!”

“Rasa masakan katering Encik ni bukan biasa-biasa. Bukan murah punya level ni tapi sama hebat dengan hotel 5 bintang!”

“Memang berbaloi sangat dengan harga yang Encik bagi!”

Saya pun tersenyum.

Ya… Pakej Katering Kami Memang ‘MAHAL’ Bagi Mereka Yang Tahu Menilai

Bak kata pepatah, hanya jauhari mengenal manikam. Ramai pelanggan kami yang dah rasa kualiti masakan kami tahu betapa mahalnya nilai makanan yang kami sediakan.

“Nasi Briyani sedap sangat. Beras high quality. Nasi tak melekat langsung!”


“Tak tau nak bagi berapa bintang sebab makanan U very very WONDERFUL!”

“Tetamu PUAS HATI. Servis BAGUS. Dilayan macam Raja”

Pendek kata, ramai pelanggan yang jatuh cinta dengan resepi MAHAL kami

Jadi sekarang anda dah tahu betapa MAHALNYA nilai masakan kami dan kenapa 300+ pelanggan kami rasa berbaloi dengan pakej katering kami.

Apa Rahsia Masakan Raja Briyani Catering?

  • Sesetengah katerer guna beras gred rendah dalam masakan. Sebab tu nasi melekat, hancur dan berketul.
  • Kami hanya guna beras bermutu tinggi dalam masakan. Nasi tak hancur, patah dan melekat-lekat.
  • Ramuan rempah dan herb a yang secukup rasa.
  • Unik. Setiap makanan yang kami masak ada rasa yang tersendiri. Ya, langsung tak sama dengan masakan biasa. Dari Nasi hingga ke lauk pauk, semuanya unik dan sedap.
  • Rasa masakan yang tetap konsisten. Sama ada besar atau kecil tempahan yang diterima, rasa masakan kami tetap tak berubah walaupun sedikit.

Berapa harga pakej katering kami?

Anda boleh rasa sendiri kualiti masakan kami dan bandingkan dengan katerer lain di Shah Alam. Biasanya untuk masakan yang sedap begini, harga di luar sekitar RM13-RM15 per pax.

Tapi untuk anda yang ‘first time’ tempah catering dengan kami, saya akan bagi HARGA ISTIMEWA

Harga per pax serendah dari RM9.90 sahaja! Lengkap dengan makanan, peralatan dan pramusaji.

Kalau anda tengah merancang untuk buat majlis perkahwinan, akad nikah, pertunangan, majlis korporat atau akikah di sekitar Shah Alam, pakej Raja Briyani Catering adalah pakej yang tepat dan berbaloi. 

Baiklah, jom kita tengok apa menu yang ditawarkan oleh Raja Briyani Catering :

Pakej Katering Bagi Majlis Akikah, Tahlil, Hari Jadi & Pertunangan

Sama ada anda tinggal di Shah Alam atau kawasan sekitar, pakej katering 100-400 pax ini memang sesuai sangat untuk majlis kecil-kecilan.

Anda tak perlu tempah kuantiti yang banyak untuk menggembirakan hati tetamu anda. Biar sikit asalkan semua tetamu puas makan. Yang penting sedap dan tak membazir.

Serahkan sahaja kepada kami untuk menjamu tetamu anda di majlis akikah, hari jadi, pertunangan, tahlil atau majlis korporat yang anda rancangkan. Saya jamin, tetamu anda pasti tersenyum puas dapat makan masakan yang sedap setanding dengan hotel 5 bintang!

PAKEJ 100 – 300 PAX
RM12.90
  • Nasi Briyani / Nasi Minyak
  • .
  • Ayam Masala / Ayam Berempah
  • .
  • Daging Masak Hitam / Daging Briyani
  • .
  • Dalca Sayur / Pajeri Nenas Berempah / Masak Lemak Pucuk Ubi
  • .
  • Air Asam Kerisik
  • .
  • Buah Oren
  • Sirap / Sirap Oren / Sirap Laici
  • .
  • Peralatan Hidang
  • Pramusaji
PAKEJ 400 – 600 PAX
RM11.90
  • Nasi Briyani / Nasi Minyak
  • .
  • Ayam Masala / Ayam Berempah
  • .
  • Daging Masak Hitam / Daging Briyani
  • .
  • Dalca Sayur / Pajeri Nenas Berempah / Masak Lemak Pucuk Ubi
  • .
  • Air Asam Kerisik
  • .
  • Buah Oren
  • Sirap / Sirap Oren / Sirap Laici
  • .
  • Peralatan Hidang
  • Pramusaji

Pakej Katering 500 Pax ke Atas -Khas Untuk Orang Shah Alam, Klang & Setia Alam

Pakej di bawah amat ideal untuk anda yang ingin mengadakan majlis yang mempunyai jemputan tetamu yang lebih ramai. Bilangan pramusaji yang disediakan Raja Briyani Catering juga lebih ramai bagi melancarkan perjalanan majlis. Penghantaran adalah percuma di Shah Alam serta kawasan sekitar.

PAKEJ 700 – 900 PAX
RM9.90
  • Nasi Briyani / Nasi Minyak
  • .
  • Ayam Masala / Ayam Berempah
  • .
  • Daging Masak Hitam / Daging Briyani
  • .
  • Dalca Sayur / Pajeri Nenas Berempah / Masak Lemak Pucuk Ubi
  • .
  • Air Asam Kerisik / Papedom
  • .
  • Buah Oren
  • Sirap / Sirap Oren / Sirap Laici
  • .
  • Peralatan Hidang
  • Pramusaji

Klik di Bawah Untuk Lihat SOP Terkini Bagi Majlis Perkahwinan, Pertunangan dan Aqiqah

Meja buffet, kanopi dan susun atur pelamin oleh Raja Briyani Catering, syarikat katering perkahwinan murah

TESTIMONI PELANGGAN

“Alhamdulillah makanan memang sedap! Your staff sangat efficient. Sudu, garfu, pinggan & gelas all the time ada.”

Dato


“Syukur, ramai tetamu bgtau makanan mmg sedap. Pajeri siap ada tetamu minta tapau sb dia kata sedap. Geng2 lelaki sy kata masakan kambing mmg terbaik. Sy n fmly btul2 happy! Keep it up!”

Razlan


“Alhamdulillah fast response dan layanan terbaik dari sebelum, semasa, dan selepas majlis. Ambil pakej hulubalang untuk 100 orang (harga dan pakej berbaloi walaupun jumlah tetamu tidak ramai) dan tetamu semua puji makanan sedap. Kuah dan sambal banyak (plus point untuk mereka yang suka makan berkuah). Inshaa Allah akan ambil lagi service daripada Raja Briyani Catering.”

Nyny Azhar


“Alhamdulillah openhouse raya berjalan lancar. Kami puas hati dengan servis. Setup khemah awal, 2 hari awal. Pekerja yang dihantar cekap. Menu sedap terutama daging masak hitam. Kuih cucur badak pun sedap Kesimpulannya, kami sekeluarga berpuas hati dan ramai tetamu yang tanya pasal Raya Briyani Catering. InsyaAllah kalau ada rezeki, kami akan guna servis Raja briyani Catering lagi.”

Asni Supran


GOOGLE RATINGS : 4.9/5.0

Rating: 4.5 out of 5.

Dah Sedia Nak Tempah Katering?

HUBUNGI

WAKTU URUSAN

Isnin
Ditutup
Selasa
9:00 AM – 6:00 PM
Rabu
9:00 AM – 6:00 PM
Khamis
9:00 AM – 6:00 PM
Jumaat
9:00 AM – 6:00 PM
Sabtu
9:00 AM – 6:00 PM
Ahad
9:00 AM – 6:00 PM
raja-briyani-catering-website-footer-logo-compressor

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: